#retireyoungretirerich

25,200 posts

. Di Malaysia ni ramai pembayar Income tax, samada yg makan gaji @ yg berniaga. Semua nak jimatkan tax tapi tak tau caranya. Hujung2 tahun dah ni, masing2 dah kena mula pikir berapa kena bayar, camna nak jimatkannya. Ini salah satu caranya, yg dibenarkan oleh LHDN. Simpan sehingga RM3000 setahun (maksima tax relief)dgn Skim Persaraan Swasta @ PRS( utk tujuan persaraan). Jika nak simpan bawah dari RM 3000 pun ok, tapi penjimatan pun kurang le. Tekan link utk pertanyaan http://www.wasap.my/+60175105715/prstaxrelief #retireyoungretirerich #gandakankwspact1 #wealthaccummulation #cpptotalfinancialsolutions #pencenbergaya #peaceofmind #perancanganhartapusaka #eusahawanwithcoachsalwa
For Things To Change YOU Have To Change ‼️ Ramai yg nak berubah TETAPI tak tahu kat mn nak mula dan macamana nak buat😳 Perkara pertama anda kena buat JOM daftar ke Seminar Magnet Menjemput Rezki dan Facebook Genius Nov ni di KL. Tekan link www.wasap.my/60192364843/mmrfbgKL #Ilmukehidupan #WAHM5FigureIncome #RetireYoungRetireRich #Time &MoneyFreedomdiusiamuda
. Assalamualaikum wbt, Semakin pesat membangun menuju ke 2020, mungkin usia kita semakin panjang disbbkan kecanggihan perubatan moden tp belum tentu duit berjuta2 dlm simpanan mampu mengubat segala penyakit... Tapi lbh sakit dan hampa jikalau kita tdk ada langsung wang emergency atau khas utk perubatan ketika sakit... Jikalau kita x kekalkan diet pemakanan yg sihat dan lifestyle yg lbh santai bermula seawal dari usia 20an, kita mungkin terpaksa bekerja sehingga akhir hayat disebabkan byk faktor spt :- 1. Tak rasa penting utk menguruskan hal kewangan seawal umur 20an. 2. Rasa dah pencen nanti ada org yang sanggup menjaga kita. 3. Ketika sakit terlantar di rumah sakit, ada siapa2 yg sanggup menjaga kita sdgkan mrk dah tentu ada komitment dan tggjwb mrk. 4. Biarlah hutang bertapuk walaupun dah dekat nak pencen. Masalah2 itu semakin bertapuk2 jikalau kita lupa menguruskan 5 perkara utama dlm hdp... #5AsasTiangImpianKewanganCemerlang #jutawanminda Asas tiang kewangan perlu ada 5 tiang impian kewangan cemerlang utk achieve goals dan menjadi umat Islam yang kaya akhirat at the end of the day, salah urus terbeban dgn bebanan hutang yg telah tercipta dari awal hdp, jgn mendktkan diri dgn pelbagai hutang yg akhirnya menjerat diri : 1. Cipta Pendapatan 2. Urus Pendapatan 3. Lindungan Harta 4. Laburkan Harta 5. Agihkan Harta #retireyoungretirerich #gandakankwspact1 #totalfinancialfreedom #thinkwealth #passiveincome #urushutang Nak lebih byk tips utk create passive income, urus kewangan dan bebas kewangan jum dptkan khidmat nasihat dan rundingan dari saya, B.M.W (Bijak Menguruskan Wang), ROAD TO MILLIONAIRE, RETIRED WT LIFESTYLES.... Follow this link to join my WhatsApp group: https://chat.whatsapp.com/5ZnUs0sLzn7EMsAv9ksdVP #retireyoungretirerich #kwspact1 #wealthaccumulation #thinkwealth #pencenbergaya #peaceofmind #perancanganhartapusaka
Be smart. Dig the well before you need it. Don't get too comfortable. No-one's going to save you. And read @therealkiyosaki 's books if you need to change your mindset around wealth, success, and business entrepreneurship πŸ‘Œ
There is nothing like " The exact way of being successful." You build it on Your own . It takes guts , you have to make decisions , be prepared to get criticized , to be broke , to be emotionally hurt . You will have all the rights and choices to give up , to walk back . But let me tell you , DONT DO THAT , Stick to it , That's what will show you THE YOUR EXACT WAY OF BEING SUCCESSFUL . I am looking out for those who are looking for The Bigger and better future . Dm for details . YOU ARE YOUR BIGGEST BET . #speakerlife #storyteller #dreamer #doer #business #money #life #travel #influencer #goaldigger #team #lifestyle #retireyoungretirerich #youareyourbiggestbet #revolution #india #startupindia #digitalindia #makeinindia #womenempowerment #skillindia #bangalore #delhi #mumbai #pune #jaipur
Everyone wants to retire with as much money as they can. If you want to retire at an early age, then you got to act early and start taking care of your finances as soon as you can. - Are you following these steps? πŸ€” Comment below. ⬇️ - - πŸ‘‰πŸΌFollow @millionairemindfood πŸ””Turn on Post Notificationsβ € πŸ‘¨πŸΌβ€πŸ’»Save to see Later Againβ € - - Follow @millionairemindfood Follow @successmobb Follow @the.luxury.kings - - #makemoneyonlinenow #retireyoung #retireearly #moneygrowsontrees #saveyourmoney #retireyoungretirerich #savemoneytime #savemoneylivebetter #livingsimple #wealthyliving #wealthylife #wealthylifestyle #moneydontgrowontrees #investinyourselffirst #simplelivingsaturday #moneyrules #successiskey #business101 #newbusinessowner #rulesoflife #retirementplan #retirerich #ceomindset #moneyrules #onlineinvestment #investmentplan #investmentmanagement #businessgoal #billionairestyle #retirementgoals
KETULAN DARAH BEKU KELUAR! Credit to sis Sa’iidah Jafar... Masalah kaum2 hawa ni memang insyaAllah settled dengan #herbamaharani ni je. Macam customer Kak SJ yang sorang ni, consume #maharani untuk berpantang. Mula2 terkejut sebab darah nifas yg dah stop tu keluar balik. Banyak pulak tu! After a few days konsisten makan maharani, keluar pulak seketul darah beku, β€œLEGA RASA PERUT” katanya. Iye memang kadang2 kita tak tahu ada saki baki darah yang tertinggal dalam tu, tak keluar berbulan2. Lama2 jadila macam2 penyakit seperti cyst, fibroid, tumor & kanser nauzubillah. πŸ˜– Semoga maharani terus jadi ikhtiar kesihatan & kecantikan terbaik kaum wanita. 😊 Tqq for sharing sis... Demi kesihatan dalaman kita... Jom amalkan Maharani....dapatkan SKRG UTK HARGA ISTIMEWA.. Klik link ini πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ http://www.wasap.my/60196611575/promomaharani |BIZ ONLINE. |MODAL RM47 #projekSTG #projek2gajisebulan #themagicofpartime #tarikanrm100sehari #gengTBO #CATchampion #roadtoDIAMOND #retireyoungretirerich #CScgubiz
Working everwhere, Karena kerja itu ga harus ngantor.. Teknologi sangat memudahkan aktivitasku sebagai petualang saat ini #retireyoungretirerich #mylifemyadventure
Let’s get REALLY REAL for a minute.. πŸ’―πŸ’― β € When you are trying to have what most people don’t have, then you have to do things that most people won’t do. You can’t just follow the masses. πŸ’―πŸ”₯ β € β€’β € β€’β € β € Going to work everyday and barely scraping by is not going to magically make you rich one day. πŸ’―πŸ’― β € Nothing is going to fall out of the sky and give you a better life. πŸ’₯πŸ’― β € You have to make a change for YOU and YOUR family. πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘©β€πŸ‘©β€πŸ‘§πŸ‘¨β€πŸ‘¨β€πŸ‘¦β€πŸ‘¦ β € I used to want a better life sooo bad but never did anything about it. πŸ€·πŸ»β€β™€οΈπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ β € I would go to work 5-7 days a week and if I did have any time off I was so exhausted from working that I’d end up sleeping or binge watching Netflix instead of working towards my future. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ’― β € It was a cycle that I thought would never end. πŸ˜ΆπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ β € And then I took control and I changed my entire life around. 😱😱 β € It wasn’t easy. It still isn’t easy, but it is a hell of a lot better than working a job/s that I couldn’t stand. πŸ’―πŸ’― β € Now I have a life that I used to dream of. πŸ˜΄πŸ’– β € So.... take control of your life. πŸ™ŒπŸ»πŸ”₯ β € Stay up that extra hour to work on your goals for the future. πŸ’―βœ¨ β € Skip that party and start an action plan. πŸ’ͺπŸ»πŸ’― β € Do something today and everyday that will give you and your family a better future! πŸ™ŒπŸ»πŸ’― β € Stop going through the motions and take massive action to change your life! 😱πŸ”₯ β € And NEVER EVER give up on your dreams! β € #makethislifecount #byoboss #empirebuilding #beyourownbosstoday #beyourownbossbabe #no9to5lifestyle #moneylife #moneylifestyle #changeyourlifetoday #risktakers #retireyoungretirerich #beautyobsession #beautyobsessed #workfromhomejobs #workfromphone #workfromwifi #workfrommyphone #wifilife #wifiwealth #fireyourboss #reachouttome #youcansitwithme #manifestingmindset #liveyourbestlifenow #bossladystatus #igniteyourfire
Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle.- #achieversclub #startyoung #retireyoungretirerich #entrepreneurlife #businessowner #businesscoach #billenior πŸ‘‘πŸ’΅πŸ’΅ #billeniorboysclub #bethebestversionofyou #bethebestfucktherest #worksmarter
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow. For every challenge encountered there is opportunity for growth.#entrepreneurlife #achieversclub #startyoung #retireyoungretirerich #livelifetothefullest #luxurylifestyle #youngentrepreneurssquad #bethebestversionofyou #bethebestfucktherest #billenior πŸ‘‘πŸ’΅πŸ’΅ #billeniorboysclub #selfmade #hatersgonnahate
Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring. #luxurylifestyle #achieversclub #startyoung #retireyoungretirerich #youngentrepreneurssquad #entrepreneurlife #livelifetothefullest #bethebestversionofyou #bethebestfucktherest #billenior πŸ‘‘πŸ’΅πŸ’΅ #billeniorboysclub
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.#entrepreneurlife #achieversclub #startyoung #retireyoungretirerich #livelifetothefullest #bethebestversionofyou #bethebestfucktherest
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion. #entrepreneurlife #luxurylifestyle #livelifetothefullest #achieversclub #startyoung #retireyoungretirerich #youngentrepreneurssquad
load more posts